Lista mea de bloguri

2017-08-21

Bristol képekben


Bristol izgalmas, színes város, benne minden megtalálható, ami egy jó városnézős programhoz kell. Csodaszép a fekvése zöldellő fás dombokkal, régimódi kikötővel, szépen kanyargó Avon-folyóval, sziklás folyóparttal, mely felett a híres Clifton függőhíd ível át büszkén. Egy egész napig barangoltunk, bámészkodtunk az óváros utcáin, hogy épp alkonyatkor érkezzünk a Clifton-híd feletti obszervatóriumhoz, s teljes pompájában élvezzük a naplementét. Csodálatos nap volt, de ezt a képek jobban el tudják mesélni…

























A hídtól a Royal York Crescent utcára sétáltunk le, itt látható Európa egyik leghosszabb erkélysora, s csodaszép kilátás nyílik az alsó városrészre, meg a kikötő dokkjaira…







… majd onnan hamar be is lehetett ereszkedni a nyüzsgő belvárosba. Zsibongó terek, sétálóutcák, éjszaka is nyitva tartó vendéglők, gyönyörűen kivilágított épületek teszik hangulatossá és élővé, fiatalossá a várost.











A régi város utcáin mindegyre középkori templomok, kastélyok és kőfalak sokaságával találkozol, egyáltalán nem sablonos vörös téglaházak, kertek és virágba borult fák… na és „fűre lépni szabad” - elvű örökzöld parkok váltogatják egymást.  


























Van még valami, amit Bristolról elmondanék – talán ez ragadott meg leginkább ottlétem alatt: a sok különleges graffiti, mely a város falait díszíti, na meg Banksy történetei… de azt hiszem, hogy az egy külön bejegyzést is megérdemel :)






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu